- 130 g čočky beluga v suchém stavu
- černé tahini podle chuti
- česnek
- citrónová šťáva
- čerstvá petrželka
- extra panenský olivový olej
- sůl
- bílý pepř
- slunečnicová semínka
- sladká paprika
Jak připravit černou pomazánku z čočky
- Čočku uvařte a nechte ji mírně vlhkou.
- Uvařenou čočku vložte do mixéru s trochou tekutiny, ve které se vařila, olejem, tahini, solí, citrónovou šťávou a prolisovaným česnekem.
- Rozmixujte, abyste získali požadovanou konzistenci.
- Do misky naservírujte pomazánku, posypte paprikou, petrželkou, bílým pepřem, opečenými slunečnicovými semínky a zakápněte extra panenským olivovým olejem.
Praktické
- Pokud si necháte vodu z čočky stranou, přidávejte jí v malém množství, aby pomazánka nebyla příliš řídká.
- I citrónovou šťávu přidávejte postupně.
Obměna
- Aby byla pomazánka tmavá, použila jsem černou čočku, určitě by to šlo i s černou fazolí.
- Jakákoliv posypka.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.
PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁
Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!
Komentáře
Vierko, prosím Tě, kdy se má přidat to černé tahini-jsem začátečník😁 A lze přidat i to světlé, když nemám černý sezam? Předem děkuji za odpověď!❤️
Chutnalo 👍, humus jsem zabalila do palačinek, k tomu trocha kvašeného zelí a led. salát. Výborná večeře. Děkuji za fajn recepty.