- 125 g semolinové krupice (krupice z tvrdozrnné pšenice)
- 0,5 litr vody
- 25 g extra panenského olivového oleje
- sůl
- muškátový oříšek
- žampiony
- piniové oříšky
- dýňové semínko
- sušený tymián
- sušený česnek
- pepř
- pistáciovo – mandlové máslo
Jak připravit semolinový pekáček se žampiony
- Dejte vařit vodu, postupně přidávejte krupici, olej, sůl a muškátový oříšek. Vařte za stálého míchání 20 minut. Pokud nechcete míchat, dejte na co nejmenší plamen a přikryjte poklicí.
- Po dvaceti minutách vzniklé těsto rozetřete na naolejovaný pekáček ve vrstvě asi 1 cm.
- Na povrch nakrájejte žampiony, posypte tymiánem, česnekem, pepřem, pokapejte olivovým olejem a dejte zapékat asi na 20 minut. Povrch zezlátne.
- Po upečení pocákejte pistáciovo-mandlovým máslem.
Praktické
- Toto máslo obsahuje 60 procent pistácií a 40 procent mandlí. Nic vícby v něm nemělo být, kontrolujte vždy, co je psáno na balení. Velmi často se do pistáciových másel a krémů přidává i barvivo E102, E131 a různé konzervanty, aby se docílila krásná zelená barva. Normální pistáciové výrobky tu zelenou živou barvu totiž nemají.
- Výborné teplé, ale i vychladlé.
Obměna
- Pistáciovo-mandlové máslo můžete obměnit za jakékoliv jiné ořechové nebo vynechat.
Děti
- Vynechat pepř.
- Pozor na semínka.
PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁
Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!
Komentáře
Vierko, prosím mohla bys doporučit kvalitní olivový olej? Kupuji buď Franz Kaiser Josef nebo Monini. Je mi jasný, že nejlepší by byl nějaký přímo ze španělské farmy třeba, ale nejsem teď úplně při penězích, tak se snažím vybírat z toho, na co mám.
Vierko, skvělý recept..uz jsem delala dvakrát, teplý i studený je výborný 🙂 díky