- 90 g červeného zelí
- 200 g vařených fazolí cannellini
- 1 lžíce tahini
- mletá sladká paprika
- olivový olej
- prolisovaný česnek
- citrónová šťáva
- špetka mletého koriandru
- černý pepř
- sůl
- rozinky
- mizuna
Jak připravit fialovou pomazánku z fazolí a zelí
- Zelí nakrájejte na proužky.
- Všechny suroviny s výjimkou mizuny a rozinek dejte do sekáčku a rozmixujte na požadovanou konzistenci.
- Dejte pomazánku do misky a poprašte trochou papriky, osmahnutým slunečnicovým semínkem, pepřem, zakápněte olivovým olejem a ozdobte mizunou a rozinkami.
Praktické
- Pokud nechcete použít syrové zelí, můžete ho blanšírovat, ale možná trochu ztratí barvu.
- Rozinky můžete vynechat.
Obměna
- Místo mizuny použijte petrželku nebo rukolu.
- Místo fazolí cannellini můžete použít například cizrnu.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.
PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁
Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!
Buďte první, kdo napíše komentář