- fazole cannellini
- čerstvá jarní cibulka i s listy
- česnek
- olivový olej
- sůl
- citrónová šťáva
- klíčky růžové ředkvičky (volitelné)
- nasucho pražená slunečnicová semínka
- čerstvá petrželka
- nasekaná nať cibulky
- citron na ozdobu
Jak připravit dip z jarní cibulky a fazolí
- Uvařené fazole cannellini vložte do mixéru, podle chuti přidejte sůl a citrónovou šťávu.
- Na pánvi s olejem jemně orestujte čerstvou jarní cibuli a česnek.
- Do mixéru přidejte orestovanou jarní cibulku a rozmixujte. V závislosti na tom, jak chcete konzistenci, přidejte trochu vody z vařených fazolí.
- Krém dejte do mísy, posypejte čerstvou petrželkou, čerstvou natí jarní cibulky, opraženými slunečnicovými semínky a ředkvičkovými klíčky. Pokapejte olivovým olejem a dip je připraven.
Praktické
- Citrónovou šťávu přidávejte pomalu. Lepší je přidat, ubrat už není možno…
- Používám fazole cannellini, protože jsou hned měkké a na tyto krémové pokrmy a pomazánky velmi vhodné.
Obměna
- Nezapomeňte na pražená semínka.
- Jakékoliv klíčky, doporučuji ředkvičku díky její jemné pikantnosti.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 ale, ale ubereme olej a sůl.
PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁
Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!
Komentáře
Výborný a rychlý dip, úžasná kombinace s domácím chlebem….