Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Karbanátky a nákypy

Ovesná nádivka

Uvařeno
bez sóji
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Tato ovesná nádivka se zrodila mojí chybou. Podařilo se mi uvařit oves doměkka, ale tak moc, že nešel použít na recept, který jsem měla momentálně v hlavě. A tak vznikl recept improvizovaný, ale tak dobrý, že se o něj s vámi musím podělit.

Ingredience
  • 120 g celozrnného ovsa
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • hrst mandlí
  • hrst slunečnicových semínek
  • 1 lžíce chia semínek
  • petržel
  • sušené listy kari
  • 1 lžíce hrubé kukuřičné krupice
  • 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • domácí dochucovadlo

Zuzka chtěla shodit 10 kg za 5 měsíců. Přidala se k nám do programu a za 6 týdnů měla dole 11 kg. Byla překvapená, že...

Jak připravit ovesnou sekanou

  1. Uvařte oves do měkka.
  2. Do mixéru vložte mrkev, prolisovaný česnek, cibuli a nahrubo rozmixujte. Nasypte směs do mísy.
  3. Do mixéru vložte slunečnicová semínka, rozmixujte a nahrubo nasekejte. Přidejte do misky
  4. Přidejte sušené kari listy, nasekanou petrželku, lahůdkové droždí, sůl, pepř, kukuřičnou krupici, lžičku domácího dochucovadla a chia semínka. Pečlivě promíchejte a nechte 30 minut odpočinout v lednici.
  5. Pekáček vyložte pečicím papírem, naolejujte a naplňte připravenou hmotou, povrch pokapejte olejem a v troubě upečte dozlatova.

Praktické

  • Nechte nádivku  před podáváním trochu vychladnout, bude se lépe krájet.
  • Výborná teplá i za studena.

Obměna

  • Kari lístky, pokud nemáte a nechcete je kupovat, vynechte.
  • Nemáte li připravené domácí dochucovadlo, použijte třeba nějaké bylinky, jako majoránka.

Děti

  • Vhodně pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření. Pozor na kusy nerozsekaných mandlí a semínek.

 

 

 

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

15 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Foto jsem nestihla,ale můžu říct,že tuhle nádivku nedělám naposledy 😋.
Vmíchala jsem zbytek nastrouhaného tempehu,zbytek jsem zachovala podle receptu, v kombinaci s napařenou brokolicí ,daikonem a porcí kimchi.
Moc dobrá záležitost ❤️❤️❤️.
Děkuji Vierko 👍.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Osvěžující kuskus

V létě není nad jednoduché a osvěžující jídlo. Tohle se perfektně hodí na výlety, do krabičky a nebo můžete takto navrstvit kuskus i do menších pohárků a p...

Kořeněná červená řepa

Červená řepa je výborná a zdravím nabitá zelenina. Vyzkoušejte ji v této verzi, která uspokojí mlsné jazýčky všech milovníků pikantních chutí a pokrmů voní...

Zapečené jáhelné koule

Jednoduché, lahodné a přitom efektní jídlo, kterým jistě potěšíte celou rodinu. Náplň si můžete uzpůsobit podle vlastní chuti. Recept je připravený pro hor...

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Citrónové tofu nugetky

I když tyto nugetky jsou dobré i bez omáčky, třeba k jinému použití, rozhodně je s omáčkou vyzkoušejte. Rychlé jídlo, které uspokojí milovníky asijské kuch...

Tofu v sezamové krustě

Křupavé, pikantní a lahodné. Takové je tofu v této úpravě, kterou by snad neměli odmítnout ani jeho největší odpůrci. Doufám, že bude chutnat i vám.