- květák
- extra panenský olivový olej
- sůl
- bílý pepř
- kurkuma
- sladké kari
- sušený česnek
- hrubě mletý kmín
- citrónová šťáva
- petrželka
Jak připravit kořeněný pečený květák
- Květák rozdělte na růžičky a ty největší rozpulte.
- Vložte do misky a velmi dobře ochuťte extra panenským olivovým olejem, masírujte rukama, aby se olej rozlil po celém povrchu.
- V malé misce smíchejte koření a sůl.
- Nasypte koření na květák a znovu jej promasírujte rukama, aby se dobře rozprostřelo.
- Předehřejte troubu na 220°C.
- Plech vyložte pečicím papírem a květák položte do jedné vrstvy. Řeznou částí dolů. Vložte do trouby a pečte asi 25 minut, v polovině pečení otočte.
- Nakonec posypte čerstvou petrželkou a pokapejte citrónovou šťávou.
Praktické
- Doba pečení bude záležet na vaší troubě. Použijte vyšší teplotu, květák má být pečený, ne dušený.
Obměna
- Můžete použít i jiné koření dle vaší fantazie.
Děti
- Kořeněné jídlo nevhodné pro děti.
PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁
Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!
Komentáře
Ňamka a navíc rychlovka k tomu. Dokonalé!
Super karfiol😘s ružovým šalátom a quinoa😍