- shishito papričky
- jalapeňo papričky
- olej
- pár stroužků česneku
- cibule
- sezamová semínka
- čerstvá petrželka
- 1 lžíce tamari
- 1 zarovnaná lžička gochugaru (chilli na kimchi)
- rýžová mouka
- voda podle potřeby
Jak připravit papriky ála korejské kkwarigochu-jjim
- Papriky očistěte a posypejte rýžovou moukou.
- Do pánve nalijte olej, rozpalte ho a přidejte nasekaný česnek a nakrájenou cibuli. Osmahněte.
- Papriky vložte do pánve s cibulí, dobře promíchejte a podlijte vodou. Vařte asi 7 minut.
- V malé misce smíchejte tamari s gochugaru a vodou.
- Po 7 minutách papriky přelijte omáčkou, posypejte sezamovými semínky a vařte, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
- Při servírování posypejte petrželkou.
Praktické
- Můžete podávat např. jako přílohu k rýži a nebo jako náplň do placek. Já jsem si je použila na špagety.
- Podle toho, jak a na co chcete recept použít, můžete pozměnit konzistenci. Do placek a jako přílohu nechte vyvařit hodně omáčky. Na rýži a na těstoviny nechte omáčku vlhčí.
- Pro verzi bez sóji použijte hrachovou nebo pohankovou tamari namísto sójové.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv papriky. Stačí je nakrájet na menší kousky.
Děti
- Pikantní jídlo nevhodné pro děti.
PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁
Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!
Komentáře
Já si snad ty shishito papričky zasadím, tohle jsou jídla přesně podle mého gusta. Dělám hodně podobné, jen přidávám na množství polovinu cukety (ideálně .Costata Romanesco). Díky za tyto asijské recepty.