- cca 2 kg rybízu
- 8 až 10 litrů vody
- 2 litry sladu
- špetka soli
- demižon, bulkátko, špunt a něco na utěsnění
Jak udělat víno z rybízu
- Rybíz omyjeme a zbavíme zelených stopek.
- Svaříme slad ve vodě se špetkou soli a necháme zcela vychladnout.
- Rybíz dáme do demižonu a zalijeme svařenou vodou se sladem. Necháme místo na kvašení.
- Upevníme bulkátko, zaděláme špunt, aby se nedostal dovnitř vzduch a necháme v temnu kvasit.
- Pravidelně kontrolujeme, zda je v bulkátku voda.
- Víno by mělo být hotové za 2 až 3 měsíce, pak ho stačíme do lahví.
Praktické
- V případě bezlepkové diety použijte rýžový slad.
PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁
Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!
Komentáře
Rád bych věděl proč se sváří ten slad, když se nepoužije alespoň v návodu.
To budem všichni napnutí, jak to dopadne 😉