Na korpus:
- 1 hrnek bezlepkových ovesných vloček
- 1 hrnek lískových ořechů bez slupky
- 2 lžíce kakaového másla
- 6 datlí medjooul
- 3 lžíce horké vody
- 2 lžičky kakaa
- 4 lžíce lískooříškového másla
Na krém:
- 250 ml rýžového mléka
- 1 hrnek uvařených jáhel
- 3 datle medjooul
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 rovná lžička agaru
- vanilka či extrakt
Na polevu:
- 60 g hořké čokolády
- 1 lžíce kakaového másla
- 1 lžíce lískooříškového másla
Jak připravit jáhlové nepečené řezy
- Vločky pomeleme najemno a lískové ořechy tak, aby zůstaly i nějaké kousíčky.
- Vypeckované datle dáme do sekáčku, přidáme i rozpuštěné kakaové máslo, lískooříškové máslo a kakao.
- Vše společně mixujeme a poté přendáme do mísy. Přidáme i vločky a oříšky a rukama vyvracujeme hmotu, kterou natlačíme do menší formy (měla jsem hranatou o průměru 10×15 cm). Dáme do lednice ztuhnout.
- Nyní připravíme krém – všechny ingredience dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Krém přelijeme do rendlíku, přivedeme k varu a krátce povaříme. Krém nalijeme na ztuhlý korpus a chladíme.
- Jakmile je krém ztuhlý, připravíme polevu. Čokoládu spolu s kakaovým máslem rozpustíme ve vodní lázni a poté vmícháme i lískooříškové máslo. Polevu nalijeme na krém, ozdobíme sekanými oříšky, jedlými květy apod. a necháme ztuhnout.
Praktické
- Použitý hrnek má objem 250 ml.
Obměna
- Můžete použít jiné oříšky/ oříškové máslo.
- Místo kakaa můžete použít karob.
- Pokud vám nevadí lepek, můžete použít klasické ovesné vločky.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, pokud už touží po čokoládě. Jinak se je snažíme na “hnědé” dezerty nezvykat a odkládáme to na co nejpozději.
PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁
Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!
Komentáře
Zítra bude k jídlu, ale už při přípravě byly vrstvy moc dobré….
Když rozmixuju druhou vrstvu tu s jahlama, tak před vařením byla dost hutná. Jak má vypadat správná konzistence před vařením? De
Iky za info