- 300 g červeného zelí
- 1 lžíce jablečného octa
- 1 lžíce shoyu
- 3 polévkové lžíce vody
- 2 lžíce oleje
- černá hořčičná semínka
- sůl
- pepř
- citrónová kůra z bio citrónu
- mandle
- petržel
Jak připravit netradiční dušené zelí
- Nakrájejte zelí.
- Do kastrůlku dejte olej, ocet, shoyu, hořčičná semínka a vodu.
- Přidejte zelí, osolte, opepřete a promíchejte.
- Přikryjte pokličkou, přiveďte k varu, snižte teplotu a duste 25 minut bez míchání a zvedání poklice.
- Na pánvi opražte nasekané mandle, přidejte trochu oleje, citrónovou kůru, promíchejte a pár sekund prohřejte.
- Naservírujte, navrch dejte posypku z mandlí a sekanou petrželku..
Praktické
- Kůra musí být z chemicky neošetřených citronů.
- Pro verzi bez sóji použijte pohankovou nebo cizrnovou tamari namísto shoyu.
Obměna
- Místo shoyu můžete použít tamari.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření. U dětí pozor na větší kusy mandlí.
PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁
Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!
Komentáře
mnamka, a ani netreba pri sporaku stat ; )) a konecne som zrecyklovala bielu kapustu, ktoru inak velmi nemusim.
Milá Věrko, ty naśe paní učitelko, díky. Učíš mě používat ingredience, ke kterým bych se nikdy nedostala. Nakoupila jsem koření cca za 2 tisíce korun a rozbrečela paní prodejkyni, protože prý konečně našla někoho, kdo má rád koření jako ona. Neměla pravdu. Mám ráda Tvoje recepty a ty bez koření dělat nejdou.😊 Díky za skvělý recept, použila jsem bílé špičaté zelí a poprvé i černé hořčičné semínko. Vynikající!