- 1 hrst loupané žluté čočky
- 1 hrst rýžových vloček
- 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
- několik žampionů
- cibule
- čerstvý česnek
- čerstvá petrželka
- černucha
- kmín
- sladká paprika
- kurkuma
- olej
- citrónová šťáva
Jak připravit smaženici ze žampiónů a čočky
- Čočku dobře omyjte, uvařte a nechte okapat.
- Omyjte rýžové vločky a namočte je na 10 minut.
- Na pánev přidejte olej, černuchu a kmín, nakrájenou cibuli, nakrájené žampiony a osmahněte.
- Když jsou houby a cibule osmahnuté, přidejte sladkou papriku, sůl a česnek. Promíchejte a znovu osmahnete.
- Nyní přidejte rýžové vločky, vařenou čočku, kurkumu a droždí. Promíchejte, přidejte trochu vody a vařte na mírném ohni.
- Podle toho, jakou konzistenci chcete získat – měkčí nebo zrnitější, upravte dobu vaření. Na závěr přidejte trochu citrónové šťávy, pepře a petrželky.
Praktické
- Pokud chce smaženici “na hniličko”, přidejte více vody.
- Pokud chcete tužší konzistenci, vařte déle a více vysušte.
Obměna
- Žlutou čočku můžete nahradit loupaným mungem nebo loupanou červenou čočkou.
- Místo žampiónů můžete použít jakékoliv čerstvé houby.
- Mlžete přidat jakékoliv koření podle vaší chuti.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁
Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!
Komentáře
Milá Věrko, díky za recept. Moc jsem si pochutnala. Místo čočky jsem dala uvařené fazole. Kombinace koření je v receptu jedinečná. Výborná chuť. Mám v břiše jako v pokojíčku.