- 80 g thajské červené rýže
- 30 g červené a žluté papriky
- 30 g žluté cukety
- 30 g zelené cukety
- 1 žampion
- 1 lžička nakrájené červené cibulky
- olivový olej
- tamari
- gomasio
- sůl
Jak připravit rýžovou kaši z červené thajské rýže
-
- Vařte rýži po dobu 1 hodiny a 30 minut v rýžovaru nebo tak, jak jste zvyklí (ve větším množství vody).
- Nasekejte cibulku, nakrájejte papriky a cukety na proužky, žampion nakrájejte na malé kostičky.
- Do pánve nalijte olej a přidejte nejprve žampion. Orestujte. Poté přidejte zeleninu, kromě cibule. Lehce osolte a restujte několik minut na prudším plameni.
- Když je rýže připravena, nandejte jí do misky, přidejte orestované žampiony a zeleninu, syrovou cibuli, polijte omáčkou tamari a posypejte gomasiem.
Praktické
- Solte opravdu jen lehce, tamari pokrm skvěle ochutí.
- Rýži nesolte vůbec.
- Pro vezri bez sóji použijte na osolení jen sůl nebo hrachovou tamari.
Obměna
- Nepoužíváte-li tamari, můžete použít i shoyu.
- Můžete použít jakoukoliv sezónní zeleninu.
Děti
- Kaše je vhodná pro děti od 1,5 roku, pokud vynecháme tamari a dáme jen maličko soli, zeleninu pro ně vařte o trochu déle.
PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁
Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!
Komentáře
Ideme na bike, k rannej polievke to chcelo este nejaku vyzivu a toto bodlo uplne skvele.
Výborné, moc jsem si pochutnala! Děkuji za recept. Květa