Na korpus:
- 100g mletých ovesných vloček
- 100g mletých mandlí/mandlové mouky
- vrchovatá lžíce karobu
- 60g rýžového oleje
- rýžový sirup podle chuti
Kokosovo-vanilkový krém:
- 400ml domacího kokosového mléka/400ml plechovka
- 1/2 lžičky mleté vanilky
- rýžový sirup podle chuti
- 4g agar agar
Jahodový agar:
- větší hrnek jahod (čerstvé nebo mražené)
- voda na podlití
- rýžový sirup podle chuti
- 4g agar agar
Postup
- Nejdříve si připravíme dortový korpus – smícháme všechny ingredience a rukama vypracujeme těsto.
- Pokud je těsto hodně sypké, přidáme ještě olej nebo rýžový sirup.
- Těsto natlačíme do menší dortové formy vyložené pečícím papírem.
- Do hrnce nalejeme kokosové mléko, rýžový sirup a vanilku a přivedeme k varu.
- Do kokosové směsi postupně vmícháme agar a ještě chvíli povaříme.
- Kokosovou směs necháme chvilku vychladnout, nalejeme na dortový korpus a dáme do lednice stuhnout.
- Když je dort vychladlý, připravíme si jahodový agar. Jahody rozvaříme v troše vody do měkka, rozmixujeme a postupně vmícháme agar.
- S agarem směs ještě chvíli povaříme a pak dáme na chvíli vychladnout.
- Jahodový agar nalejeme na kokosový krém a necháme stuhnout v lednici, kde dort také skladujeme.
PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁
Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!
Komentáře
Protože tenhle recept je tak variabilní, tentokrát jsem použila meruňky🤩 udělala jsem jeden velký pro nás a 3 malé jsem darovala, dostala jsem největší pochvalu, že prý byly extraordinerní (překládám vám z francouzštiny😁)
😍 takže ještě jednou díky, Jindro!!!
Chuťově výborný, určitě zopakuji. Dala jsem do velké formy, byl tedy nízký a ani mi moc neztuhla kokosová vrstva, ale příště to vychytám. Děkuji a taky dortík doporučuji.