- kousek červeného zelí
- červené radicchio (salátová čekanka)
- červená cibule
- fenykl
- pomeranč
- sůl
- olivový olej
- jablečný ocet
- piniová semínka
Jak připravit zimní salát po italsku
- Zelí a radicchio nasekejte na proužky. Dejte do mísy.
- Přidejte nakrájený fenykl, cibuli a pomeranč.
- Osolte, přidejte kvalitní olej a ocet, pořádně promíchejte a posypte opraženými piniovými oříšky.
Praktické
- Salát solte, polévejte octem a olejem až těsně před podáváním.
- Pomeranče vybírejte neošetřené, v bio kvalitě.
- Tropické ovoce pro jeho ochlazující účinky jíme jen zcela výjimečně a jako zpestření, tento salát s pomerančem si tedy dopřejte jen pokud se cítíte dobře a jako pochoutku.
Obměna
- Pokud nemáte piniová semínka, přidejte nasucho opražené mandle.
Děti
- Pro větší děti – salát obsahuje oříšky a tvrdé kusy zeleniny.
PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁
Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!
Buďte první, kdo napíše komentář