- 1 velká mrkev
- 130 ml vody
- 2 lžičky vloček Nori
- 2 lžíce tamari či jiné kvalitní sójové omáčky
- 1 lžička citrónové šťávy
- 1 lžička javorového sirupu
Jak připravit dušenou mrkev s vločkami Nori
- Mrkev oškrábeme a škrabkou z ní uděláme tenké proužky.
- Do rendlíku dáme zbytek ingrediencí a proužky mrkve a pod pokličkou dusíme asi 8 minut.
- Mrkev potom scedíme a přidáme k libovolnému pokrmu.
Praktické
- Zbylou tekutinu nevylévejte. Dá se použít třeba do ranní miso polévky.
- Takto připravená mrkev se skvěle hodí třeba k hrachové kaši, do poké a nebo k sushi.
- Pro verzi bez sóji použijte hrachovou nebo pohankovou tamari namísto sójové.
Obměna
- Místo javorového sirupu můžete použít jiné slazení.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let.
PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁
Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!
Buďte první, kdo napíše komentář